Pelvik Taban Rehabilitasyonu
Pelvik taban rehabilitasyonu uzman hekim tarafından tanısı konmuş kişilere uygulanır. Merkezimize gelen kişi detaylı olarak değerlendirilir ve kişiye özel biraysel bir terapi programı oluşturulur. Program kişinin ilerleyişine göre sürekli revize edilir.
Pelvik Taban Rehabilitasyonu nedir?
Pelvik taban kasları, pelvis dediğimiz kalça kemiğini alttan saran ve içerisinde bulunan idrar kesesine, bağırsaklara, kadınlarda rahime ve erkeklerde prostata destek olan hamak şeklinde bir yapıdır. Bu nedenle pelvik taban kaslarındaki herhangi bir bozukluk bu organların işlevini düzgün yapmasına engel olur. Pelvik taban rehabilitasyonuyla bu kasların fonksiyonu optimum seviyede olacak şekilde eğitilir ve bu alanda eğitimler almış fizyoterapistler tarafından uygulanır. Daha çok kadınlarda özellikle hamilelik, doğum, menopoz dönemlerinde pelvik taban kasları etkilenir. Erkeklerde ve çocuklarda da pelvik taban problemleri görülmektedir.
Pelvik taban rehabilitasyonu hangi durumlarda uygulanabilir?
İnkontinans (idrar veya dı şkı kaçırma)
Konstipasyon (Kabızlık)
Sık idrara gitme
Vezikoüretral reflü (İdrarın böbre ğe geri akışı)
Tekrarlı idrar yolu enfeksiyonu
Aşırı aktif mesane
Az aktif mesane
Nörojen mesane
İdrar/dışkı boşaltma güçlüğü
Kronik pelvik ağrı
Disparoni (Ağrılı cinsel ilişki)
Vajinismus
Eğitmen ve Terapistlerimiz
Terapistlerimiz seçkin üniversitelerden mezun aynı zamanda bir çok sertifikasyon programından başarı ile geçmiş başarılı kişilerdir.